Říčanská Iron Devítka

www.obsazovacky.cz/turnaje/entry.php?lang=cz&id_turnaj=2172&rand=1693336206

Na Vojkově přes rekordní účast marné čekání na třístovku

 Ve čtvrtek 2. května otevřel májový turnajový program Vojkovské herny i sérií Iron ten komerčnější a sice nedohazovaná Říčanská Iron Devítka. Sešla se přes obvyklých několikero šibeničních odřeknutí startu návštěvou 35 hráček a hráčů zdejší rekordní účast, a tak poprvé by trio nejméně v kvalifikaci úspěšných nepostoupilo ani do úvodní semifinálové vlny.

 Díky tomu, že po třech kvalifikačních hrách na součet jinak jistojistě postupující Jiří Egert, respektive Jan Fleischmann st. dali svá místa k dispozici a tím by nepostupoval pouze jeden smolař, upravili jsme lehce pravidla, a tak do finále měli cestu bez další dřiny mimo oceněného kvalifikačního vítěze Jana Štulce ještě Jaromír Malec ml., Ladislav Šimánek, Michal Korbel, Martin Vala a jako šestý i Albert Jarovský.

 V první semifinálové vlně na součet dvou her od nuly nastoupili hráči skončivší na místech 18. až 33. a pouze pětice nejlepších si vybojovala právo účasti ve vlně druhé, kde se přidali k těm, kteří se v kvalifikaci umístili na 7. až 17. pozici. Zde si cenu útěchy odnesl jako první nepostupující a obrovský poprask tím způsobil Josef Colon. I ve druhém semifinále se hraje na součet dvou her od nuly a zde jsou hráči nasazováni podle kvalifikačního pořadí na dráhy sestupně, na rozdíl od úvodního, kde naopak vzestupně. Právo finálového startu si pak vybojovala jedenáctka nejlepších a tady cena útěchy patřila coby prvnímu nepostupujícímu dalšímu srdcaři Tomáši Rathouskému.

 Ve finále se poté odehrají závěrečné dvě hry od nuly na součet, ovšem již s hrou třetí, majíc hodnotu celodenního průměru her předchozích. Dráhy si postupující dle pořadí již volí. Nejvíce umu, štěstí i pevnou ruku prokázal Jaromír Malec ml., když jeho součet činil 788 bodů a po zásluze o 8 bodů vítězí před premiantem kvalifikace Janem Štulcem. Bronz vytrpěl Lukáš Obrusník se 753 body a do hodnocené osmičky nejlepších poté pronikli ještě Ladislav Šimánek, Albert Jarovský, Petr Pekár, Martin Vala a Michal Korbel.

 Autorem Nejvyššího výkonu se stal Petr Pekár, který dnes nikam nepospíchal, takže třístovku nepokořil ani v pokusu nejlepším, a to o pouhé dvě kuželky, což i tak překvapivě k ocenění stačilo. Nejlepší ženou se stala jediná dámská finálová účastnice Jana Marešová.

 V pauze se losoval i obligátní finanční Iron Bonus Special, jehož hodnota se převodem z předchozích turnajů a přípočtem místních startů vyšplhal o desetikorunu těsně pod hranici 4000,- Kč, avšak taženého čísla a tedy výkonu 251 bodů nikdo nedosáhl, je tak přesunut opět na turnaj následný, jímž bude v neděli 5. května na herně Xbowlingu Prosek Duo prestižní "áčková" Prosecká Iron Desítka a kde se bude již hrát o zhruba 4800,- Kč.

 Počínaje Proseckým Iron Specialem, hraným v termínu 17. – 18. února na herně Xbowlingu Prosek Duo, jsme se opět, stejně jako roku loňského, připojili k charitativnímu projektu CHARITA BOWLING PRO EVULKU a až do jeho konání 11. května budeme z každého i opakovaného startu jakéhokoliv turnaje odkládat 50,- Kč (u turnaje dvojic 100,- Kč) a kompletní výtěžek poté předáme při konaní akce hlavní pořadatelce Vlastičce Eidernové. V loňském soutěžním ročníku se účastmi nasbíralo 12 150,- Kč během jednoho měsíce, letos je k tomu určeno zhruba dva a půl měsíce, a i vyšší počet pořádaných turnajů a již nyní byla tato výše překonána.

 Chcete-li i Vy projekt i Evulku samotnou podpořit, neváhejte a přijďte si zahrát, neboť již svou účastí přispějete na opravdu dobrou věc a nadto se pobavíte bowlingem i něco zajímavého či hodnotného můžete vyhrát. Po odehraném Proseckém Iron Specialu, dvakrát Prosecké Iron Devítce, třikrát Říčanské Iron Desítce, dvakrát Prosecké Iron Desítce, dvakrát Říčanskými Iron Dvojicemi, třikrát Říčanské Iron Devítce, dvakrát Strašnické Iron Devítce, dvakrát Strašnické Iron DUOjce, dvakrát Kamenické Iron Devítce, Dejvické Iron Devítce i Velikonočním Xbowling Iron Specialu jsme již na tuto akci nastřádali 36 650,- Kč.

 Již šestý letošní turnaj se uskuteční klasicky ve čtvrtek a sice 6. června a obsazovačka tam je již otevřena i aktualizována, a tudíž všichni srdečně zváni.

Druhý start opět přetaven ve vítězství

 Jako zde obvykle, o čtvrtečním večeru a sice 4. dubna se odehrál letošní již čtvrtý turnaj série Říčanské Iron Devítky na herně Bowlingu Vojkov. Sice dozvuky prodlouženého víkendového Velikonočního neodříkání se ještě ke konci pracovního týdne na nižší účasti i tak projevily, ale 29 hráček a hráčů prošlých dveřmi herny je účast solidní.

 Po úvodních třech kvalifikačních hrách nedohazovaným devítkovým způsobem ovládl kvalifikační pořadí Petr Pekár a to i díky Nejvyššímu výkonu turnaje, když hned na úvod zahrál maximálních 300 bodů. Pospíchal na souběžně hranou SBL Ovčína, takže jeho kalup byl opodstatněný. Za ním se seřadil kvartet dalších přímo postupujících a sice Ladislav Šimánek, David Dvořáček, Emil Krubert a Jan Štulc, který se však svého práva zřekl a přepustil místo dalšímu v pořadí, a to Jiřímu Egertovi. Později zřejmě litoval, neboť odehrál druhou semifinálovou vlnu, avšak brány finálové mu poté zůstaly protentokráte uzavřeny. Naopak nejméně úspěšná šestnáctka po kvalifikaci odehrála jako první své dvě nové hry na součet a díky účasti nyní rovná polovina postoupila do druhého semifinálového stepu. Prvním, komu pouhé dva bodíky chyběly, byli svorně Zdeno Štefánik i Hana Šulcová, měla však vyšší nához, a tak právě ona si odnesla alespoň cenu útěchy.

 Osmička potupujících se přidala k hráčům skončivším na místě 6. až 13. v kvalifikaci a znovu všichni sestupně na dráhy nasazeni odehráli dvě hry od nuly na součet. Odtud už vede cesta pro úspěšnější do závěrečného finále a postupuje hned jedenáctka úspěšnějších. Stop o pouhou jedinou kuželku zde byl vystaven Jiřímu Marešovi, a tak i jemu náležela cena útěchy. Pro finále si postupující již dráhy podle semifinálového pořadí volí a hrají se závěrečné dvě hry od nuly na součet, ovšem s hrou třetí coby celodenním průměrem. Zde opět projevil nejen své znalosti a zkušenosti herny a místního house mazacího modelu Ladislav Šimánek, který součtem 809 bodů obhájil své vítězství z předchozího měsíce, tedy března. Stříbrný končí 757 body Jaroslav Maňásek a na bronzový stupínek potřeboval Lukáš Obrusník bodů 736. Do hodnocené osmičky nejlepších patřili sestupně ještě Jan Fleischmann st., srdcař Petr Pekár, David Dvořáček, Jiří Kotjužanský i Emil Krubert. Hned za pány skončila Nejlepší žena turnaje Gabriela Malcová. Kromě Petra Pekára si tekutou cenu za maximální výkon devítkových 300 bodů tentokráte odnesli ještě Lukáš Obrusník, David Dvořáček i Jan Fleischmann st..

 Losovaly se jako obvykle tři věcné ceny podle kvalifikačního umístění a štětí se s internetovým modemem usmálo na Emila Kruberta, Pavel Lukeš si odnesl bowlingové doplňky a zastřihovač SENCOR Hana Šulcová. Taženo bylo i výherní číslo finančního Iron Bonus Specialu a to 290, avšak právě tento výkon v kvalifikaci nezahrál nikdo, tudíž se celý obsah měšce v hodnotě 4040,- Kč přesouvá na turnaj následný, jímž bude v neděli 7. dubna nově s páteční předehrávkou na herně Xbowlingu Prosek Duo dubnová Prosecká Iron Desítka.

 Počínaje Proseckým Iron Specialem, hraným v termínu 17. – 18. února na herně Xbowlingu Prosek Duo, jsme se opět, stejně jako roku loňského, připojili k charitativnímu projektu CHARITA BOWLING PRO EVULKU a až do jeho konání 11. května budeme z každého i opakovaného startu jakéhokoliv turnaje odkládat 50,- Kč (u turnaje dvojic 100,- Kč) a kompletní výtěžek poté předáme při konaní akce hlavní pořadatelce Vlastičce Eidernové. V loňském soutěžním ročníku se účastmi nasbíralo 12 150,- Kč během jednoho měsíce, letos je k tomu určeno zhruba dva a půl měsíce, a i vyšší počet pořádaných turnajů a již nyní byla tato výše překonána.

 Chcete-li i Vy projekt i Evulku samotnou podpořit, neváhejte a přijďte si zahrát, neboť již svou účastí přispějete na opravdu dobrou věc a nadto se pobavíte bowlingem i něco zajímavého či hodnotného můžete vyhrát. Po odehraném Proseckém Iron Specialu, Prosecké Iron Devítce, dvakrát Říčanské Iron Desítce, dvakrát Prosecké Iron Desítce, dvakrát Říčanskými Iron Dvojicemi, dvakrát Říčanské Iron Devítce, Strašnické Iron Devítce, dvakrát Kamenické Iron Devítce, Dejvické Iron Devítce i Velikonočním Xbowling Iron Specialu jsme již na tuto akci nastřádali 26 150,- Kč.

Vítězný Comeback Ladislava Šimánka

 První čtvrtek v měsíci a sice 7. března, se odehrál na herně Bowlingu Vojkov letošní již třetí turnaj série Říčanské Iron Devítky. Nakonec si zahrát přišlo 31 dam a pánů a třeba takový Petr Pekár zaslouží absolutorium, když přes souběžně hranou Seniorskou Bowlingovou Ligu Ovčína zvládl odehrát soutěže obě a rozhodně ne hrou druhých či dokonce třetích houslí….

 V kvalifikaci si každý odehrál na při prezentaci vybrané dráze tři hry nedohazovaným devítkovým způsobem. Právě Petr Pekár během nich docílil Nejvyššího výkonu turnaje, když jako první zapsal maximálních devítkových 300 bodů (druhým byl poté Jaromír Malec ml.). Současně s tím ovládl celé kvalifikační pořadí, a tak hned bylo jasno o držiteli dvou ocenění. Zajistil si tak i přímý postup do finále, kam směřuje první pětice pořadí, následovali ho ještě Jan Štulc, Ladislav Šimánek, Jan Fleischmann st. i Josef Colon.

 Semifinále se hrálo ve dvou tradičních vlnách, kdy nejprve nastoupí ti nejméně úspěšní a odehrají vzestupně nasazeni na dráhy dvě hry od nuly na součet a díky účasti tentokráte pouze šestice nejlepších postoupila do druhého semifinálového stepu. Jako první, komu se tak nepodařilo a odnesl si cenu útěchy, byl Tomáš Brich. V druhém semifinále postupující pro změnu sestupně nastoupili na dráhy ke kvalifikantům skončivším na místě šestém až patnáctém a znovu se hrály dvě hry od nuly na součet s tím, že do finále postoupila hned jedenáctka nejlepších. Zde cena útěchy za první nepostupové místo patřila Kataríně Štefánikové.

 Pro finále si již tradičně postupující dráhy podle pořadí volí a hrají se závěrečné dvě hry od nuly na součet, ovšem včetně hry třetí, celodenní průměrové. Zde nejvíce zkušeností i štěstí měl Ladislav Šimánek, vracící se do bowlingového kolotoče po zdravotní rekonvalescenci a učinil tak nejlepším možným způsobem – vítězstvím. Ve finále měl součet rovných 750 bodů a k průměru 250 mu (ne)chybělo téměř nic…. Stříbrný Tour po hernách završil Petr Pekár a na stupínek bronzový tak vystrnadil dalšího zástupce klanu BT Notaxa a sice Davida Raina. Do hodnocené osmičky nejlepších se vtěsnali sestupně ještě Honzové Štulc i Fleischmann st., nováček Michal Korbel, Jaromír Malec st. a Martin Vala. Nejlepší ženou se znovu stala Gabriela Malcová, po hříchu jediná finalistka něžnějšího pohlaví.

 Během semifinálových stepů se losoval i finanční Iron Bonus Special s částkou 5720,- Kč, avšak 52 bodů bylo laťkou příliš nízkou, tudíž je obsah přesunut znovu dále, a to na další z Devítek, tentokráte v neděli 10. března na herně Dejvického Bowling & Billiardu a sice Iron Dejvické. Zde na případného vítěze čeká vlivem předpokládané účasti cifra hodně přes 6000,- Kč. Tažena byla i tři čísla alias pořadí po kvalifikaci a zde si věcné ceny v podobě propriet pana Jamesona spolu s kosmetickou sadou odnesl Radek Rouzporka, k pití bowlingové doplňky patřily Emilu Krubertovi a rovněž Jitka Weissová nepřišla ani neodešla zkrátka a nápoje doplnily další funkční vybavení a doplňku z produkce jmenované Irské Whiskey.

 Příští turnaj se koná ve čtvrtek snadno zapamatovatelného data a sice 4. 4., kam jsou všichni srdečně zváni a obsazovačka již otevřena a aktualizována.

 Počínaje Proseckým Iron Specialem, hraným v termínu 17. – 18. února na herně Xbowlingu Prosek Duo, jsme se opět, stejně jako roku loňského, připojili k charitativnímu projektu CHARITA BOWLING PRO EVULKU a až do jeho konání 11. května budeme z každého i opakovaného startu jakéhokoliv turnaje odkládat 50,- Kč (u turnaje dvojic 100,- Kč) a kompletní výtěžek poté předáme při konaní akce hlavní pořadatelce Vlastičce Eidernové. V loňském soutěžním ročníku se účastmi nasbíralo 12 150,- Kč během jednoho měsíce, letos je k tomu určeno zhruba dva a půl měsíce, a i vyšší počet pořádaných turnajů, takže částka by se měla pohybovat v o dost vyšší hodnotě.

 Chcete-li i Vy projekt i Evulku samotnou podpořit, neváhejte a přijďte si zahrát, neboť již svou účastí přispějete na opravdu dobrou věc a nadto se pobavíte bowlingem i něco zajímavého či hodnotného můžete vyhrát. Po odehraném Proseckém Iron Specialu, Prosecké Iron Devítce, Říčanské Iron Desítce, dvakrát Prosecké Iron Desítce, Říčanskými Iron Dvojicemi, Říčanské Iron Devítce a Kamenické Iron Devítce jsme již loňskou konečnou výši překonali a na tuto akci nastřádali 14 450,- Kč.

Říčanská Iron Devítka táhne, a to je jen dobře

 Ve čtvrtek 8. února se odehrál letošní druhý turnaj stále oblíbenější Říčanské Iron Devítky v příjemném prostředí Tehovecké herny Bowlingu Vojkov. Přes zdravotní patálie či dovolenkovou absenci několika jinak účastnivších se hráček a hráčů cestu na hernu našlo 29 bowlinguchtivých a i pro tento velký zájem, jehož si velmi ceníme, jsme pro další zájemce otevřeli pro turnaj následný kvalifikační rundu již od 17 hodin.

 V kvalifikaci si zde během nedohazované devítky, kdy již při shození prvním hodem devíti kuželek je ženám, ale i mužům rovnou počítán strike, všichni odehrají tři hry a pořadí rozhodne o tom, kterých pět nejúspěšnějších hráčů postoupí přímo do finále a kdo o postup bude muset zabojovat z jedné či dokonce dvou semifinálových vyřazovacích vln. Těmi, kdo mohli na závěrečné rozuzlení načerpat síly u kulečníku či baru byli Jaromír Malec st., Pavel Lukeš, Albert Jarovský, Petr Pekár a zejména David Dvořáček, oceněný vítěz kvalifikace. Nikdo z pánů se svého práva nezřekl, takže do úvodní vlny nastoupila šestnáctka v kvalifikaci nejméně úspěšných a vzestupně byli nasazeni na dráhy, aby odehráli dvě hry od nuly na součet a úspěšnější osmička poté postoupila do vlny druhé.

 Všichni, kdo měli průměr nad dvě stě, bez problémů postoupili, s cenou útěchy jako první, komu se to o pouhou jedinou kuželku nezdařilo, bohužel turnaj opustil pro tentokráte Jan Žák. Ve druhé vlně jsou postupující od místa šestého níže a postupující z vlny první pro změnu na dráhy nasazeni sestupně podle pořadí a opět odehrají dvě hry od nuly na součet a nejlepší jedenáctka se připojí do finálových bojů k pětici přímo postupujícím. Zde s cenou útěchy již dále coby první nepostupující nepokračovala Jitka Weissová.

 Pro následné finále si postupující dráhy již podle pořadí volí a odehrají závěrečné dvě hry od nuly na součet, ovšem spolu s hrou třetí, průměrovou, která je souhrnem výkonů po celý hrací den každého hráče. Zde nejvíce umu i štěstí projevil korunní princ loňského celoročního pořadí Jan Štulc a zvítězil s celkovým součtem 756 bodů o pouhé čtyři kuželky před Janem Fleichmannem st. a Albertem Jarovským. Ten se 742 body o dva nechal za zády bramborového Petra Pekára, jemuž k pozici vyšší nestačilo zahrát ani maximální hru hodnoty 300 bodů. Ovšem ani za to si cenu Nejvyššího výkonu turnaje neodnesl, pouze tekutou, když jako první devítkových 300 bodů zahrál jeho Zelenosilový oddílový kolega Martin Hypius a ten tak je jejím laureátem. Do honorované osmičky proklouzli ještě Pavel Lukeš a Davidové Dvořáček i Rain a Jaromír Malec ml., když poslední dva jmenovaní byli jedinými, do se do finálové šestnáctky dokázali probojovat oběma semifinálovými vyřazováními. Nejlepší ženou se stala po hříchu jediná dámská finalistka Gabriela Malcová.

 Během večera bylo tradičně losováno i trio věcných výher podle pořadí po kvalifikaci a zde se štěstí v podobě drogistické sady usmálo na Davida Dvořáčka, autodoplňky si odvezl Tomáš Brich a bowlingové pro změnu Jiří Kotjužanský. Kromě obligátních bonusů v podobě sušenek za pět striků jakýchkoli v řadě či dohozené splity anebo čisté striky s kuželkou červené barvy oceněné energetickými nápoji, se losoval tradiční finanční IRON BONUS SPECIAL, avšak pakliže se na předchozím turnaji zdál tažený výkon 38 bodů příliš nízký, zde generátor náhodných čísel nasadil tomuto korunu, když číslem výherním bylo dokonce bodů 12. Tudíž zcela nečekaně se bonus přesouvá na následný turnaj, jímž jest plánován další ze série Devítkových turnajů a tudíž věrnostního, 60 000,- kč dotovaného celoročního pořadí IRON DEVÍTKOVÁ TOUR 2024 aneb 5x 9 pokaždé jinak…., a to Dejvické Iron Devítky na herně Bowling & Billiardu Dejvice v neděli 11. února. Částka už nám zase pěkně narůstá a aktuální převáděnou výší jsou 3350,- Kč.

 Další, v pořadí třetí letošní turnaj této série je plánován klasicky na čtvrtek zde a sice 7. března a obsazovačka tam je již otevřena i aktualizována.

Po několika pokusech přišel, zvítězil napoprvé

 Ve čtvrtek 11. ledna se odehrál na herně Bowlingu Vojkov úvodní turnaj nového ročníku Říčanské Iron Devítky a byť se jedná o jeho již druhý, jest vlastně prvním kompletním. Po jeho plánované premiéře v loňském ročníku v měsíci dubnu, se naplno rozjel až turnajem květnovým a od té doby získává na stále větší oblibě.

 Tentokráte dorazilo 31 hráček a hráčů, kteří si v nezměněných pravidlech odehráli na předem vybrané dráze tři hry kvalifikační a všichni postoupili do semifinále. Úspěšným náležela po shození pěti po sobě jdoucích striků devítkových nebo čistých sladká odměna a po shození striku čistého s kuželkou červené barvy postavené na pozici té první či dohozeném splitu energetický nápoj. 

 Podle součtu her kvalifikačních se vykrystalizovala pětice nejvíce úspěšných s právem přímého postupu do finále, jehož se nikdo nezřekl, a tak Jana Marešová, Jaroslav Malec ml., Petr Pekár, Jiří Egert a Petr Ivanciv byli ušetřeni semifinálového vyřazování. Posledně jmenovaný se dokonce součtem 827 bodů stal oceňovaným vítězem kvalifikace.

 Před semifinálovými dvěma vlnami se rozdávali ceny pro nejlepší hráče loňského celoročního pořadí, kam patřili vzestupně Pavel Lukeš, Jakub Novák, Jaroslav Malec st., Jiří Egert, David Dvořáček, Štěpán Blaška, Jaromír Malec ml. a nejlepší trio David Rain, Jan Štulc a vítězem se stal v součtu sedmi nejlepších účastí Martin Vala. Odnesl si nejen pohár a další ceny, ale 1500,- Kč a zbrusu novou excentrickou kouli. Za místo stříbrné se udílelo 900,- Kč a bronz byl ohodnocen na 600,- Kč. Dalším z oceňovaných celoročních pořadí bude to věrností, Vojkovská Dvoukoruna 2023, avšak to proběhne až na zahajovacím turnaji nové soutěžní série Říčanských Iron Dvojic v pondělí 29. ledna.

 Losovali se poté i tři věcné ceny podle pořadí kvalifikačního a zde si poslední nástěnný kalendář s bowlingovou tématikou odnesl Jiří Kotjužanský, Jiří Egert dárkovou sadu Jack Daniels a bowlingové vybavení Jana Marešová.

 V následné první vlně semifinále vzestupně na dráhy nastoupili hráči skončivší v kvalifikaci od místa 31. a hráli dvě hry na součet o postupu do druhého semifinále pro šest nejlepších. Zde už turnaj nečekaně skončil pro Davida Raina, když jeho 463 bodů nestačilo na 465 bodů dvojice Josef Colon, respektive David Dvořáček a odnáší si tak alespoň cenu útěchy coby první nepostupující.

 Ve druhém semifinále se k postupové šestici přidala desítka hráčů umístěných od šestého kvalifikačního místa níže a byli opět, tentokráte sestupně na dráhy nasazeni, aby i oni si odehráli dvě hry od nuly na součet. Nejlepší jedenáctka se poté kvalifikoval do finále a zde byl posledním šťastným s 451 body Ondřej Kvasnička, naopak cesta turnajem pro tentokráte coby první oceněnou nepostupující skončila pro Gabrielu Malcovou.

 Ve finále se hrají závěrečné dvě hry od nuly na součet, je k nim však připočítávána hra třetí, z celodenního průměru a zde si již hráči dráhy podle pořadí semifinále volí sami. Nejlépe nakonec zahrál a stejně jako kvalifikaci i finále opanoval Petr Ivanciv, který po loňských nezdarech při několika skoro účastech zde startoval poprvé a hned celodenním průměrem 271,00 bodů po zásluze odnesl z cen co se dalo. Stříbrná skončila současně oceněná Nejlepší žena turnaje Jana Marešová a bronz v rodinném souboji Jaromírů Malců tatínkovi uzmul synátor. Do hodnocené osmičky nejlepších patřili ještě Ondřej Kvasnička, Jiří Egert, Jan Fleischmann st. a Petr Pekár, který byl současně autorem Nejvyššího výkonu, když jako první zahrál maximální hru 300 bodů. Jemu tak patřila trofej s cenou tekutou, jíž si odnesli ostatní autoři devítkových 300 bodů a sice dvakrát Jaromír Malec ml. a jedenkráte Petr Ivanciv, Emil Krubert i Pavel Lukeš.

 Losoval se i letos pokračující finanční Iron BONUS SPECIAL a taženého výkonu 244 bodů v kvalifikaci dosáhli hned dva hráči a sice Jana Marešová spolu s Petrem Pekárem a tak si oba odnášejí třetinu obnosu, tedy 1290,- Kč. Zbylých 1280,- Kč se převádí na turnaj následný, jímž bude v úterý 16. ledna na herně Xbowlingu Strašnice úvodní Strašnická Iron Devítka a kde se tak s účastní předpokládanou bude hrát o zhruba 2000,- Kč.

 Devítka Iron Říčanská i následná Strašnická nejen, že otevírají své nové celoroční série a jsou turnaji úvodními na zmiňovaných hernách, ovšem spadají do nově utvořené věrnostní celoroční série s názvem IRON DEVÍTKOVÁ TOUR 2024 aneb 5x 9 pokaždé jinak….., čítající pětici devítkových turnajů každého měsíce na hernách právě Bowlingu Vojkov, Xbowlingu Strašnice a nadto Xbowlingu Prosek Duo i nově Bowling & Billiardu Dejvice i Bowlingu Radava a hráč, který se každého z turnajů během roku 2024 zúčastní alespoň pětkrát, má šanci zajímavých výher, když bude mezi účastníky rozděleno 60 000,- Kč, aby polovina byla ve věcných cenách a druhá finančních. Celkový vítěz a nejvěrnější si poté odnese rovných 10 000,- Kč

 Příští turnaj Říčanské Iron Devítky je v plánu na čtvrtek 8. února a obsazovačka tam je již aktivní, takže všichni jsou srdečně zváni.